Tuesday, December 6, 2016

ladies outing 2016



Assalamualaikum....


adoiii apesal laa makin mls nak update blog niehhh.... sejak2 layan update kat igstory tu nak amik gambar utk blog pun malas wey....tapi pic2 outing dgn bff aku wajib tepek dlm blog...ye laa nak jumpe dieorg ni bukan senang, sorang bini menteri, sorang bini kerabat, sorang bini ahli koporat hahaahahahaahah....takde lah, masing2 ade komitmen...tak mcm dulu2 sebut jek date, pup! jadi...ni nak jumpe pun bape kali tukar date....last kiteorg jumpe mase kat rumah hirda lawat die baru bersalin...jom2 layan citer sambil tgk gambar...baru syiok!

*
*
*
*
*
*
V

my sohabattt...sham, hirda & kak mimi.... kami outing ni 19 nov ari tu....basi gile dah hahaahahaah



venue outing semestinye kat OU....masa mesti pagi...sampai2 cari tempat sapedek dulu....biasenye chilis laa saksi pertemuan kiteorg, tapi ari tu chilis tak bukak2 lagi dah pukul 11 lebih pun...perut masing2 dah keriak keriuk....so terus ke tgi....


sebelum makan meh wefie dulu ekekeekekek



starter....




sham


mine



kak mimi


hirda


tujuan nak jumpe ni nak agih2 harta karun sebenarnye.... kan aku  baru balik dari korea, ole2 dieorg dah lame aku perap...hirda pun baru bari dari outstation ke nice...so biasenye mmg agenda kalo outing mesti ade sesi serahan tukaran ole2....dlm gambar bawah ni nampak macam aku tgh promot mlm ajek kan hahaahha...kak mimi plak akan ke korea so citer laa sikit2 tips2 kat sane....eh skrang kak mimi dah kat korea la tgh enjoy percutian kat sane...sebeban aku kirim komestik dgn die haahahhaha


ole2 korea utk sohabat ku....


dlm group dok borak2 pasal laniege nie...so beli laa utk dieorg...penin nak beli ole2 ape pun ye jugak sebenarnye utk dieorg nieh...


dah rupe duta laniege hah kawan2 aku haahahahaha



kat situ jugak di unboxing nye laniege tu ekekekeek....

 
lieyalatif with sham....oh yeak, kami la customer pertama kat tgi pagi tu kahkahkah...



lame gile lepak, chit chat...makan....dari starter, ke main course ..sampai le ke dessert hah...ye laa jarang jumpe, byk le bende nak borak...walo pun ari2 dok borak kat wasap tapi tak sama dgn jumpe mcm nieh....eii suare kiteorg ajek laa dok gelak sakan kat tgi tu....hahahaha


sham...our akauntan...sila kire bil mkn....lebih kurang mintak halal key...



ni plak ole2 dari hirda...makcik ni mmg kaki travel oversea jek....outstation pun lebat ke oversea....ade can dpt ole2 comel dari die hahaahaha...mcm fm nice nie...satu2nye dlm koleksi aku...nak jejak sampai nice tu ntah bile le kan ekekekeekek..bukan hirda jek, kak mimi, sham pun kaki jalan jugak dieorg nieh...byk fm oversea dari depa2 ni laaa...


lepas jalan2 pusing satu2 kedai...dah tibe mase utk say goodbye..sebelum chaw meh bergambar lagi....
next bile outing? hermm kene cepat2..sebab turn nak collect ole2 korea dari kak mimi plak kakakakakaka...sebab tu tak sah kalo balik dari outing tangan kiri kanan x pegang paperbag ekekekeekek...xoxo!




**jumaat lepas pi sephora...nak beli spray utk makeup tahan lame tu jek...mcm biase laa jejak je kaki dlm tu...berpinar2 mate...semua pun ko nak beli rasenye! skrang tgh pemes org shading2 muke...ringan jek nak beli gak...tapi ntah bileeee mase ko nak pakai bedah oiii hahahaahah





Thursday, November 24, 2016

thursday ~ random photos



 Assalamualaikum....


haluw! haluw! lameeee gileeeee kot entry random photos aku tak bersiaran....hehehehe.... so ari ni nak semarakkan balik lah entry random photos aku....jgn byk ckp, jgn byk membebel...jom layan pic yg adoo utk ari ni....

*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • kejadian ahad lepas...pi cari keli konon nak buat keli bakar....elok dah siang semua rase mls plak nak idup bara api....so tunda laa minggu ni ke minggu depan ke minggu tulat ke kite bbq keli ayam udang sotong semua.....

  •  bento riangria miamija ~ utk pagi roti goreng telur + epal + coklat...utk lunch plak nasi putih + gulai ikan tongkol ...sayur yilek....hehehehe...aku sebenarnye tak suke sgt ikan tongkol...so boleh dikire dgn jari bape kali je aku beli ikan tongkol ni kalo pi pasar....


  • pes time buat sup tulang.... percaye tak? first time okeyyy hehehehe...philips cooker ni dah lame ade...tapi tak penah2 try lagi buat sup tulang...buat style kelantan, fuhh sedap...ermm rase mcm nak beli tulang laa weekend nie.....


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng + takoyaki....utk lunch nasi tomato + kurma daging + buah oren/ epal...



  • melayan si dayyan main badminton....kecik besoo kecik besoo jek tgk die kat sane tu..smash sekalii sedap gak ni hahahaahahah



  • pantang aku lipat kain...ade laa budak kecik dtg mengaco...abis semua di pakainyer.... tapi kelako tgk dayyan pakai tudung kakak die...dah rupe mia kan hahaahahaaah ... saje buat versi sekop kepale keluar mcm tu...lawak2...


  • bento riangria miamija ~ utk pagi kuew tiow goreng ... utk lunch plak nasi putih + tenggiri masak lemak + telur dadar + epal....mase ni lupe nak renjis kicap kat nasi....bising budak2 ni hahahaha


  • kejadiaan jumaat lepas....ni le geng sushi aku.... dieorg mmg setekak sesushi dgn aku....dayyan ngan apaknyer berkecuali hahaahahaha.... scary mkn dgn dieorg...piring purple jek banyak...dah le plak tu, dah pandai mkn salmon mentah mcm aku, tu salmon nishoku tu aku dpt rase seketul ajek huhuhu....fitammmm!!



  •  tahun depan dayyan 6 tahun...last year laa di cic...tahun 2018 masuk darjah 1 plak...so skrang memperkasakan bacaan, spelling die.... dlm perancangan nak anta die pi kumon...sebab die tgk akak2 die pi tusyen die pun bising2 nak pi tusyen...


  • bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng cina ...utk lunch nasi putih + rendang ayam + bayam masak air + buah tembikai / strawberry...pau goreng plak utk kudap2 kafa....


  • weekend lepas byk betul lalat....so aku siang sayur2 bawang semua kat luar rumah sambil tgk budak2 ni sarapan...nampak tak due pokok depan tu....tu pokok mangga harum manis...naik dgn jayanye...hope hidup le sampai berbuah....tak seharum manis mcm kat perlis pun takpe laa asalkan ade buah ekekekekeekek
okey tu ajek.... hepy weekend korang!



** yeay!! budak2 ni terpilih pi kem pemantapan alquraan kat masjid putra...legaaaa aku...so cuti sekolah takde laa melangok tgk tv ajek kat umah....3 minggu berkem laa korang...seminggu jek cuti sekolah yg betul2 dok umah heheheeheh...






Monday, November 21, 2016

pekena kuih keria antarabangsa hj jalil


Assalamualaikum....


salam senin semua!! tak lama lagi jek nak cuti sekolah, tgl minggu ni je sekolah.....cuti ni tak kemane kot...dah berjalan sebelum cuti ari tu....ade daftar kan dieorg kem pemantapan alquraan....dah pi ujian saringan, tak tau lagi dpt ke tak...hope dpt laaa...kalo tak mmg semate2 melangok dok umah ajek laa dieorg cuti nanti.....hari ni nak citer pasal keria viral kat melaka nun.... jom layan gambar sambil i cerita ceriti....

*
*
*
*
*
*
V

tapi sebelum aku membebel2....aku ingatkan ...rase sedap adalah subjektif...ade org rase kata sedap, ade org rase kata tak sedap biase2 je...so jgn kecam ahkak....sebab ahkak rase keria ni sedap gilerrr kot haahahahaah.... ye laa dpt beli mase baru lepas goreng...pastu ngap plak panas2....gile lazat kot!


hujan pun org tetap gigih beratur panjang2.....aku special sikit, dok dlm keter ajek....dah siap baru masuk pi amik...


dalam kedai dah q sampai bentuk S kuase 3 kot...sambung melengkor kat luar sampai ke keter aku hah....


menurut akak ni dieorg gentel dlm 8000 lebih bijik keria sehari...kalo weekend lagi byk dieorg keluarkan....semua handmade..no mesin2...sebab katenye dah try guna mesin tapi keria yg terhasil tak jadi..melekat2 kat mesin...mmg laa sbb aku rase keria ni mmg tak rase tepung langsung...isi keledek semata....


sekali keluar 3 dulang...org order plak 30-20 bijik...org belakang dah risau2 jek kalo kene tunggu batch keria lain haahahahah....sebijik 50sen ....


kat sini le specialnyer...kerianye di salut gula nira...tepung sikit, isi keledek semata.... wangi je bau gula nira...manis? ntah le, aku kuat manis so rileks jek aku layan hahaahaah....lepas satu, satu masuk mulut...30 bijik mcm mkn kacang ajek koooo hahahaahah anak2 pun suke...jgn cek paras gula lepas tu, sure nangis nyesal hahaahahahaha


saiz comel ajek....crunchy2 mkn bunyi gula tu pecah....slurrrpppp!...lepas syok mkn ko tgk tudung ko haahahaha penoh gula beterabur....jeling jek laki tgk kereta bersepah gula nira haahahaahaahah


nampak...isi keledek semata...tepung pun tak rase....


saiz kecik...3 kali ngap abis dah haahahahah


kalo makan panas2, isi keledek dlm tu pun lembik2 lagi....melocot2 mulut mkn sbb panas....tu laa sape suh gelojoh hahaahahah



kat kedai keria ni pun ade jual laksa limbongan..sedap jugak sbb guna belacan melaka kot....oh yeak ade lagi satu port keria gula nira ni kat sini....org panggil keria antarabangsa hajjah rahmah...yg tu tak penah rase lagi...ade kate sedap lagi kat sane, ade kata hj jalil ni lagi sedap...
so ade sape2 nak pi melaka? ahkak nak kirim 10 bijik ikat tepi ekekeekekekek....tak syok kirim2...dpt dah sejuk so hilang sedap die yg subjektif tuu...ahaks!...promo tidak berbayar pun, saje promot bisnes org melayu kite ekekekekeekek




**my fren nak pi korea...yeay! ade can kirim brg kosmetik ngan die....tq my lovely sister sudi tolong belikan brg yg i nak tu...muaahhh!...mase aku pi korea ari tu kan dpt byk sample2, bile dah pakai ade yg aku serasi sgt2...tu mintak my lovely sister belikan..kat sini harganye kemahin melampo dgn gstnyer....







 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy