Tuesday, September 27, 2016

adik kahwin versi penang {part 2 ~ jjcm}



Assalamualaikum....haluw haluw....



sambungan dari entry semalam...tapi ari ni meh cuci mata layan gambar2 kami jjcm di penang....ye laa dah alang2 sampai penang kan harus laa luangkan mase pi cari port2 mkn best...walo pun mase terhad tapi gigih jugak pi terjah port2 pemes kat sekitar penang...tapi tak dpt cover semua...ye laa besan mak abah aku pun sediakan mknn sepanjang kiteorg kat sane...so perut full sentiasa...

*
*
*
*
*
V


sebelum masuk ke penang, singgah mydin ape ntah...pekena nasi kandar kat sini...pic nasi takde sebab mcm pirana masing2 mkn..hahahaahah


peberet aku dari dulu kalo sampai penang...harus singgah restoran kapitan...pekena beriani claypot die....kambing ngan ayam pilihan wajib....

budak2 tak mo nasi beriani tapi nak nasi kandar lauk ayam goreng ngan udang galah...


tekejut aku...portion dewasa punye nasi ..penoh sepinggan nasi dieorg boleh abis kan!!! mmg aku tekejutt...aku boleh abis pun setengah ajek, tapi dieorg leh mkn licin....lagi2 si mija tu...tgk pinggan die....uihh gemoknye tak jugak...


mase kat penang sempat terjah carnival mall ...singgah tapau sushi kat sushi empire..oh my! oh my! sgt peberet aku....kat sini paling dekat kat ioi city mall ade...tapi mgu lepas aku pi takde plak...aishh pelik nieh!


serius sedap!....laki aku yg tak mkn sushi pun suke..tapi die ngelat laa pilih sushi takoyaki hahahaah


mase kat sane sempat jugak ke anjung indah....port durian balik pulau yg diperkatakan org...tapi mase kami pergi pesta durian dah dihujung2...gerai durian pun tak byk...


ececeh laki aku ...mcm terra aje...tapi laki aku mmg pakar pun bab2 durian ni...die tau mane ioi, udang merah, durian king...


berbiji2 gak kiteorg bedal...memandangkan setiap biji tu jenis durian yg berbeza so aku rase satu dua ulas utk setiap bijik durian tu....


pilihan kami mestilah peniaga melayu...dari kelantan abg nieh...durian mmg power isinyer...


aku ngan laki aku laa tukang abiskan mane2 yg ade lagi tu...adik aku yg mengandung tu amik bau jek...tak berani nak mkn byk2..aku pun tak bagi...


yg pakai baju pink berkopiah tu tuan punye kedai nieh...


pastu misi di teruskan ke persiaran gurney..mencari pasemboq menari....


kat sini bahaye nie...pilih2..ambik2...tup2 segunung dlm pinggan hohoho


same jadik dueorg ni kalo memilih....



dah ckp dah..sure segunung...


setengah org suke...pada aku plak biase2 jek...dpt plak isi ketam yg masam2...ape lagi, laju2 le pi komplen, terus dpt ganti yg ok n panas2...ermmm nampak sgt semalam punye tak abis tapi dijual balik...


pelik gak...mkn pasembuq tapi sendawa durian hahahaahah...ye laa baru lepas pekena durian balik pulau katenye kan hahahaahah


makan ramai2 mcm ni syok...tau2 dah licin....kalo tak silap kene dlm rm70 ...


lupe malam keberapa kat  penang, kami pi try char kuew tiow sg dua ....selambak hah udang aku dpt...ckp pasal char kuew tiow, mmg tu peberet kami laki bini....sedap mkn kat sini ...org pun ramai...tapi servis laju mantop....


dayyan pun mkn licin....


hah ni princess kat umah kiteorg...udang jgn harap le nak kopek sendiri...apaknye laa jadi mangsa ekekekeekek


mmg puas ati mkn kat sini ...tgk dieorg mengchar kuew tiow pun best...menjulang2 api hah...ketang ketung tau2 siap sepinggan.....redho je hati walo parking jauh2 hahaahah

tu je laa yg sempat aku terjah..sekali lagi nasi kandar beratur aku tak dpt mkn....ye laa aku dok sebelum pulau....nak pi masuk pulau mlm2 tu adoiii bercinta sungguh ....takpe laa mane tau nak pi holiday penang lagi...xoxo uolss!



**panjat penimbang mak oiii tekejut tgk berat dah 60kg....mule laa tumit sakit...jeans saiz 28 pun takleh masuk...terus panik n cuak...okey2, kembali ke pangkal jalan nampaknyer....eat clean no cheat!




Monday, September 26, 2016

adik kahwin versi penang {part 1}


Assalamualaikum...salam isnin semua!!!


ayoyoyo..citer basi hah...adik aku selamat dah kawin bulan 8, ni baru nak update citernye....mood nak resize gambor tu lambat nak dtg heheheeh...so arini meh le layan citer kisah adik yg bongsu kawin...sape2 yg polo blog aku ni mesti ingat kan kami ke penang untuk meminang anak dara org awal tahun ari tu, jadi kali ni kami ke penang lagi utk majlis kahwin belah perempuan....oh yea, disaat korang bace entry aku ni, aku dan family sedang berada perjalanan dari KUL-INC...doakan perjalanan kami ke seoul, korea selamat pergi dan kembali...lepas ni in sha Allah aku update kisah2 pengembaraan di bumi korea plak...annyeonghaseyo!... heheheheehe....


*
*
*
*
*
V



 majlis berlangsung 14 ogos..kami gerak ke penang awal sehari...13 ogos (jumaat) kami dah gerak dari putrajaya ke penang....mcm biase laa mak aku ngan adik aku dari johor transit umah aku...



kami konvoi 3 keter jek...tu pun dah meriah....perjalanan smooth, sampai pun on time..


mcm biase bab2 hantaran aku akan cop utk sponsor kek.... simple jek deco kek...yg penting senang nak handle dlm long journey putrajaya- penang....

untung menantu2 pompuan mak aku...mesti dpt satu set bling2 nieh....

hantaran semua adik aku yg no 3 tu buat..gigih die dgn dah sarat mengandung.... deco pun simple sebab long journey kan...senang sumbat jek dlm bonet...


aku dok hotel seri malaysia...yg lain2 semua dok homestay....


nikah 14 ogos tu start dlm kul 11 mcm tu...so aku kat hotel pekena nasi lemak bungkus dulu.... masing2 tak mo mkn kat hotel...nak rase nasi lemak bungkus kat tempat org...


dlm kul 10 lebih kami dah sampai umah pengantin pompuan utk majlis akad nikah...makan2 dulu....mane org2 penting masuk le dlm umah...aku lepak luar je...layan anak buah baby sorang nieh.... comey je asla athiyah maklong nieh...geget kang!


laki aku ngan mak abah, adik lelaki semua masuk sebab dieorg saksi...


muke steady jek, tapi kecut perut di dalam tiada siapa yg tahu hahahaahah


alhamdulillah..sekali lafaz semua selamat....welcome to our family tasya....


petang tu dah takde ape so kami buat aktiviti jjcm...pi mkn durian, pasemboq lah...tu nanti aku citer dlm entry lain...ingat petang tu dah jjcm makan mcm2 masing2 dah kenyang...eh sampai hotel, request kfc plak...so melantak kfc plak mlm tu....



ni plak hari sanding esoknyer....majlis sanding buat di hotel seri malaysia...tu pasal aku tdo hotel ni...senang dekat jek nak turun dewan kakaakakak...inilah kami 4 beradik...alhamdulillah semua dah selamat menjadi milik org....kire penutup majlis laa kali nie....



kami 4 beradik yg masing2 dok luar johor kecuali yg no 3 yg pompuan tu...die je kat johor..dekat ngan mak abah aku...leh tolong tgk2kan kalo dieorg tak sihat ke ape...kebetulan plak adik aku nurse...mmg cantik kejadian yg Allah tetapkan....


lupe nak snap kek mase tgh penoh...dah rompong2 cupcakes baru teringat hahahaah

sebenarnye ade jek gambar versi photographer...tapi aku amik sikit jek, yg lain2 dari note 4 aku jek..tu pasal kelam2 pic hahaahahah..mase ni tak beli lagi kamera lagi...


mase mlm berinai tu, ralit aku tgk budak pompuan yg lukis inai tu....cekap n kemas die lukis...


ececewah!


mak abah di pelaminan...


aku sekeluarga di pelaminan...


sesi makan beradab....suap2 kek...


herot merot mulut masing2 dok layan keenakan nasi minyak ekekekeke


pengantin nun makan disinun...


cedok jgn tak cedok...


sebelum balik...kami bergambar lagi kenangan2...


wefie sikit!


maka...ini lah keluarga latif-jalita...in sha Allah bulan depan tambah lagi 1 baby....makin ramai le anak buah.... hope pengantin baru pun dikurniakan rezeki baby cecepat....amin
abis jek majlis sanding kami tak tunggu lama dah..check out hotel ngan homestay terus gerak balik putrajaya dan johor....seninnye keje masing2 wey hahahaah..letih2 badan masing2 penangan jalan ke penang....so lepas ni aku update majlis kahwin belah johor plak...seronok kali nie sebab kat penang buat di hotel tapi di johor style kampung...ade lagi rewang2 n basuh2 periuk tu....ari kamis nanti citer belah johor naik yek, aku dah siap2kan entry autopublish ....xoxo!!




**bulan 10 bulan exam....siap sedia ye anak2...all the best jugak utk anak2 korang yeak





 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy