Friday, August 28, 2009

akhirnye...dapat jugak!!!

hahahahahah...setelah melancarkan entry perang saraf....akhirnye dpt gak ape yg dimintak2...wahahahahaahah (ketawa jahat oleh mia n mija).....suke laa due badek nie.....baik jek dok belakang tu...takde pun sebok2 nak mintak dok depan ke, nak gaduh2 ke....hihihi
hepi kemain dieorg.....hihihihi

pasang dlm kul 3 petang...siap semua pukul 7 malam...(lambat tul cine nie buat)...terus gi kedai vcd....hah ko...borong terus vcd citer upin ngan ipin nie....korang due badek tgk lee sampai muntah......he he he


kemain khusyuk....tak cukup duduk...siap berdiri lak....


sambil tgk citer sambil makan choki2...peberet coklat due badek nie....



aku?....hepi gak le....nak online tenet takde sape kaco lagi...hihihi
thanks papa.....love u so much.....sentiasa prihatin ngan keinginan budak2.....semoga bisnes n kerjaya bertambah sukses......muaaaaaaaaaaaahhhhh dari mia n mia dan paling special dari mama......



post signature


Tuesday, August 25, 2009

papa..nak tibi dlm kete satuuuuuu.....

entry ni khas buat papa mia n mija...wahahhhaahahaha....ye ar, asal mak ko nak online internet dlm keter jek, manjang budak2 ni dah terjerit2.... "mama nak upin ipin!!!"....."mama nak tom & jerry!!"...adoiyai potong stim tul mak ko sebagai pekebun tegar nieh...wakakkakaaaka...hah tgk le kemain khusyuk hah budak2 nie......
sampai ternganga2 n terjuih2 mulut......



khusyuk layan upin & ipin atau tom & jerry kat youtube....katun lain pun ade gak....kalo pasang cd balik2 ulang citer tu...kalo kat youtube...macam2 adoo hah...tgk le sampai muntah....
keh keh keh



kalo pasang citer nie...konpom senyap jek budak2 nie....cube kalo takde...kejap2 memekak gaduh rebut bantal...kejap2 rebut gule2....kejap2 baling2 selipar....aduh...tekanan aku



ermm time dieorg khusyuk layan youtube, akuleh laa tdo ngan aman..laki den plak boleh drive ngan aman...hihihihi....tapi tak puas ati gak le....kebun aku sape nak tgk ......wahahhaahah...so kesimpulannye....papa bam2 mucuk2...sila laa pasang tv kat keter.....kui kui kui....




pic selingan.....mase lik johor minggu lepas.....cucu yg rapat betul ngan atuknye...bekepit jek...
atuk n nenek johor ...tgu yeak...mia n mija balik cuti merdeka nie....4 arilagi cuti...amik extra ari jumaat....he he he he he




salam merdeka buat semua......










post signature


Thursday, August 20, 2009

salam ramadhan buat semua

hai.....sempena menyambut bulan ramadhan al-mubarak, lieya & co. ingin mengambil kesempatan tuk mengucapkan selamat berpuase buat semua pembace blog ini, baik yg mmg kenal ngan lieya mau pun kenal diam2....hik hik hik...semoga kite semua diberkati Allah swt....amin




pikcas sume mase kat A Famosa ari tu....


layan jek laa pic tergedik2 miang anak2 aku nieh.....



erm....bile la nak start train mia puase ni yeak......umur 6 tahun ler kan?....tapi puase yang2 yok jek laaa kot.....






last but not least, jom auntiew2 sume...kite berparty...party buih gitu....tapi kene naked2 cam kami2 tau....huk huk huk








salam ramadhan almubarak buat semua.......


post signature


Friday, August 14, 2009

si kaki GENTEL.....

dlm umah lieya ade sorang budak yg kuat menggentel....sape lagi...si mia ler....asal membotol jek sure cari bende yg boleh digentel....lagi sedap bende yg digentel lagi laju lee die menyedut susu....


tgk...kemain khusyuk gentel bantal...



tu okey laa kalo ade bantal....agak2 takde bantal...hujung baju apaknye pun jadik
kejadian belaku mase on the way nak gi taska.....



bantal yg ade kat dlm kete ni tak best bucunye tuk digentel....

hujung kolar apaknye pun jadik...lantak kome laaa...asalkan bahagiyeeeeeee...tapi pelik gak ni, agak2 die ikut peel sape laa yg suke menggentel ni kan....huwahahahahaahahah



selalu selingan ade video kan...tapi kali nie selingannye gambar2 mate2 ku ....hihihi....hasil2 dari gune color pallete tuh....saje gedik2 amik gambar lepas makeup nak gi keje tuh....sekarang ni hari2 mia main teka2 kaler mate aku tiap2 pagi nak gi keje....kih kih kih

*
*
*
*
*
V


nie tema hijau.....lieya gune 5 kaler ....putih + kuning + light hijau+ hijau garang + coklat (utk rahang mate) ....lieya ni mate besar so kat rahang tak berape sesuai nak pakai gelap2 sangat...nampak lagi galak mate tu karang....he he he






nie lieya gune 4 kaler...putih + light brown + biru + coklat gelap (utk rahang mate)






yg ni plak lieya gune kaler putih + pink + light purple + purple gelap + maroon (utk rahang mate)






yg nie lieya gune kaler putih + light biru + biru pekat sikit + grey (utk rahang mate)



*** oh yea, sesiape yg nak belajar care gune eyeshadow, pegi kat Youtube, lepas tu taip jek tutorial eyeshadow kat ruangan search tu...haaa macam2 ado..step by step die akan tunjukkan....tingin nak tunjuk camne lieya pakai eyeliner tapi takde sape leh harap tuk tolong pegangkan kamera...laki den tak kuase nak layan2 bende2 alah ni, nak harap mia.....bergoyang2 lee jawabnye....so korang layan jek kat youtube, taip jek tutorial eyeliner, dari pensil, liquid sampai le ke gel die akan tunjukkan...same jek carenye cam lieya buat.....harap2 tips ini dpt membantu..... hah!! lagi satu, color pallete ni mmg tahan lame....sampai lik keje warna die kekal.....kalo tak caye tanye la lieya ...he he he



post signature

Monday, August 10, 2009

okey tak kalo mija .....


Okey tak kalo mija berambut kerinting.....hihihihi...kelako plak tgk.....ekceli mase ni cikgu die laaa kat taska ikat kan rambut ala2 tocang cina tu.....bile aku bukak, jadi camnie....heheheh..






dari atas plak....




dari sisi....





dari belakang....keh keh keh terjulur plak rambut belakang tu... sebab cikgu die just tocang rambut atas jek yg belakang tu dibiar lepas...tu yg jadi cenggitu tuh....





rindu tak nak dengar mija nyanyi....dipersembahkan lagu 'GOSOK GIGI'
kalo time mandi, nak gosok gigi, lagu ni laa die nyanyi....yg aku pelik sampai skrang bait yg last2 tu...die nyanyi 'hepi hepi family' tetibe die sebut 'eksiden' ......tak tau le eksiden tu accident ke atau ade perkataan lain yg die sebut tapi bunyi cam eksiden....he he he





p/s** sape yg berminat ngan color pallete tu bolehla email pada missha80@gmail.com ...die nie chinese lady....mase lieya beli dulu yg 120 kaler RM70....yg 88 kaler RM60....


post signature

Friday, August 7, 2009

nak tgk care lieya make up ?


disebabkan mood yg baik ...lieya nak share camne lieya make-up, lagi pun ade yg tanye kan.....tapi lieya nak tak le terra pun....lieya pun belajar kat majalah, tgk youtube, blog2 makeup artis.... lieya byk pakai barang maybeline sebab best, tak mahal sangat, tak murah jugak, yg sedang2 ajek....barang skin care tu tak yah la lieya bagi tau, secret katenye...hihihihi





*
*
*
*
*
V



nie 120 color pallete yg baru lieya beli....suke sangat dpt bende nie...thanks ye moon
saiz dah mcm HP MINI aku dah...





best sangat....sumer kaler ade, ye laa 120 kaler katenye....cantik2 lak tu kalernyer...



side 1




side 2






haaa ni mase pakai baju hijau....so make-up mate pun hijau2 le gitu






nie ala2 kaler tanah.....neutral gituuu










nie plak mase pakai baju oren....sebenarnye lieya gune eyeshadow kaler oren tapi nampak cam warna tanah plak.....biasenye kalo apply eyeshadow lieya akan gune 3 kaler.....dari lite2 ke gelap sikit......










selain dari color pallete tu, lieya pakai maskara nieh...






dan lip balm ngan blusher nieh...








meh lieya tunjuk step by step meh, lepas je pakai toner, lieya pakai moisturiser....
ye ar keje dlm aircond sejuk2 ni wajib pakai...






lepas tu lieya apply day cream...






pastu apply foundation (lieya pakai Maybelline liquid foundation Anglefit).....ratakan ngan span, make sure ikut arus bulu roma kite tau




lepas tu pakai le bedak....bedak lieya gune Miyami





pastu lieya akan sikat kening, lieya gune maskara jerk....syukur kening lieya ni tersusun n just cabut berape helai jek dah terbentuk kening tuh .....




pastu calit eyeliner...yg ni tak yah pekat2 sangat calitnye, asal syarat jek, sebab lepas ni nak pakai base ngan eyeshadow.....tips gak ni, sebelum pakai eyeshadow kite calit eyeliner dulu, nanti eyeliner kite akan tahan lame sikit kat mata.....ops lagi satu, saye tak reti pakai liquid eyeliner, saye reti gune pensil jek...he he he



pastu sapu base.....base ni nak bagi eyeshadow kite tahan lame laaaaa fungsinye
lieya just pakai satu base jek...kaler putih....senang sume kaler eyeshadow boleh masuk..



pastu tepek le eyeshadow, care lieya pakai eyeshadow, kaler yg cair/lite tu pakai kat area depan, kat belakang pakai kaler yg gelap .....pastu pakai balik eyeliner, calit pekat2 sikit, bentukkan ikut suke, lieya suke jongket kat sikit kat belakang tu....pada lieya, eyeliner ni bende penting sebab kalo tak cukup tdo, mate sembab ke mate letih ke, akan tersembunyi ngan eyeliner....nampak mate tu galak n fresh jek....





bagi memberi kesan lentikan yg memukau, pakai lee pengepit nie...he he he




akhir sekali, pakai le maskara......



haaa pastu tepek le blusher kat rahang pipi, kat dagu n dahi sikit, pastu calit lipstik sesuke ati.....haaaaa...dah siap make-up 'biru mataku'..... alang2 ni meh lieya ajar camne nak pakai tudung tok ti tuh....




pakai tudung bawal cam biase, tapi tang hujung tudung tu lieya buat cam gambar kat bawah nie, jgn masuk dlm baju tau...nampak pelik nanti.....kalo pakai tudung ekin kat dlm tu, cari laa yg pendek .....







letak tudung ct tu atas kepale, jgn belakang sangat jgn depan sangat, agak2 ngam2 bahagian belakang tudung utk tutup badan kite...








lepas tu kemas2 kan belah kiri n kanan......depan n belakang...pastu pin kan..... cover pin tu ngan tudung tu jugak...








Taraaaaaaaa ..... dah siap dah....sonang ajerk.....





cenggini le lieya latif bermakeup, harap puas hati yeak....he he he he....
pada yg bukan kaki makeup tu, takpe, just pakai eyeliner ngan blusher pun dah cukup.....calit nipis2....nampak sikit muke segar n berseri.....sekian kelas make up dari sayer...he he he



post signature

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy